Uitslag winacties Levende Talen 2020

I. WINACTIE VOORTGEZET ONDERWIJS

Ondanks corona hebben ook dit jaar weer veel leerlingen meegedaan aan de winactie Levende Talen. Vanuit het hele land kwamen er ‘produits francophones’ binnen. Quelle créativité! Een jury heeft de winnaars van de bioscooptickets (eerste prijs) en de traktatie voor de hele klas (tweede en derde prijs) bekend gemaakt:

1er prix – Ignatiusgymnasium te Amsterdam
Quiz over francofone lekkernijen en een francofone ‘de A à Z’

2me prix – Peellandcollege te Deurne
Arc du Triomphe XXL du français

3me prix – SG Were Di te Valkenswaard
Filmpje playbackwedstrijd ‘Les Moppies’

1e prijs: de quiz over francofone lekkernijen van het Ignatiuscollege Amsterdam.

De jury vond de inzending van het Ignatiusgymnasium niet alleen erg origineel, maar deze sloot ook goed aan bij de ‘produit francophone’ winactie van dit jaar. De ‘A à Z’ had een duidelijke link met de francophonie want er kwamen allerlei francofone gebieden voorbij. We vonden het daarnaast een uitstekend idee om niet alleen leerlingen, maar ook collega’s van andere vakken te betrekken bij de quiz over francofone lekkernijen. Op die manier gaat de Dag van de Franse Taal écht leven op school! Wij danken alle docenten en leerlingen voor hun deelname. Wij hopen volgend jaar weer Franse films te kunnen laten zien in een aantal Pathé bioscopen. À l’année prochaine !

• Bekijk deze en meer inzendingen de Facebookpagina van Levende Talen Frans. 


II. WINACTIE PRIMAIR ONDERWIJS

Voor het primair onderwijs had Platform Vroeg Frans (Levende Talen) een aparte winactie georganiseerd: ‘Mijn leukste Franse les op de basisschool’. Deze is gewonnen door:

1er prix – Heijbergschool te Rotterdam
Lessenserie “Bij de Franse bakker”.

Leerkracht Karin Toxopéus maakte een inspirerende Franse lessenserie voor groep 4 (ook te gebruiken in groep 5/6), waarbij zij laat zien hoe je jonge kinderen plezier mee kunt geven in het leren van een vreemde taal. In de serie van 3 korte lessen, leren de kinderen groeten, tellen en een croissantje bestellen in het Frans. Bij de lessen horen 3 werkbladen.

Karin won een boekenpakket met 5 spannende Nederlandse kinderboeken die zich afspelen in Frankrijk, gesponsord door Prakticum Edicatief Media. Toutes nos félicitations pour la lauréate!

Download de lessenserie van Juf Karin