12 november 2020: Corona-proof editie Dag van de Franse Taal in VO én PO!

Duizenden Nederlandse leerlingen kijken ieder jaar weer uit naar de tweede donderdag van november…de datum waarop sinds zeven jaar de Dag van de Franse Taal plaats vindt. Vaksecties Frans van zo’n tweederde van de middelbare scholen in Nederland – en in 2019 voor het eerst ook een basisschool – organiseren die dag workshops over Franse muziek, sport, geschiedenis of gastronomie. Zij nodigen sprekers en artiesten uit voor lezingen en optredens.  Collega’s van andere vakken dragen hun steentje bij aan vakoverstijgende thema-lessen. Franse muziek, slingers en vlaggen, stokbrood en croissants…alles op school staat die dag in het teken van de Franse taal en cultuur. Op deze manier realiseren leerlingen zich: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous !

De Ronde Tafel Frans – een samenwerkingsverband tussen Franse, Belgische en Nederlandse organisaties die tot doel hebben het belang van de Franse taal en cultuur te bevorderen –  coördineert de acties. De organisatie ondersteunt scholen door les- en projectmateriaal beschikbaar te stellen. Ook zet zij landelijke acties op, zoals het Dictée TV5Monde / Alliance Française, de Pathé filmactie en de jaarlijkse winactie.

Meld je school aan!  Dag van de Franse Taal vindt dit jaar plaats op donderdag 12 november 2020 in een speciale ‘corona-proof’ editie, met vooral digitale activiteiten. De Ronde Tafel nodigt alle vaksecties Frans van middelbare scholen uit zich aan te melden. Ook leerkrachten van basisscholen die op deze manier invulling willen geven aan het kerndoel Wereldburgerschap, zijn van harte welkom mee te doen. Niet alleen wanneer zij het initiatief schoolbreed willen aanpakken, maar ook als zij een meer bescheiden aanpak kiezen. Iedere docent die zich aanmeldt, krijgt toegang tot het gratis, digitale projectmateriaal.