Samen koken

Et si on cuisinait ensemble ? De Didactiekcommissie Frans van Levende Talen heeft voor de Dag van de Franse taal 2022 twee nieuwe receptkaarten gemaakt om exotische gerechten met de klas klaar te maken. De recepten zijn voorzien van illustraties en in eenvoudig Frans geschreven; moeilijke woorden zijn vertaald zodat ze ook geschikt zijn voor de onderbouw-klassen.

De leerlingen bekijken eerst welke ingrediënten ze nodig hebben voor het gerecht en hoe het klaargemaakt moet worden. Vervolgens kunnen ze de gerechten op school of thuis maken. Een gezamenlijk moment om het gerecht te eten is altijd een feest in de les!

Prêts ? Alors tous en cuisine, mettez vos tabliers pour préparer de délicieux samoussas ou la soupe de citrouille épicée ! Klik hier om de recepten te downloaden.

NB: in het verlengde van dit project kunt u uw leerlingen uitdagen om zelf een receptkaart te ontwerpen van een francofoon land. Het is de bedoeling dat leerlingen in groepjes een gerecht maken en daarnaast in het Frans aangeven welke ingrediënten er nodig zijn en hoe het gemaakt moet worden.