Dictée TV5Monde

TV5MONDE ontwikkelt sinds 20 jaar een gratis en interactieve lesmethode om de Franse taal te leren en te doceren (zie enseigner.tv5monde.com). Een van de middelen die docenten kunnen inzetten in de klas is La dictée d’Archibald

tv5

In het kader van de Dag van de Franse taal heeft TV5MONDE op verzoek van de Alliance Française des Pays-Bas een serie dictees ontwikkeld voor de ERK-niveaus A1 t/m C1. Deze worden door lokale alliances ingezet als landelijke dicteewedstrijd ter ere van de Dag van de Franse taal. Deze dictees kunnen ook op middelbare scholen en in het hoger onderwijs gebruikt worden op 8 november 2018.

afpb

Hoe werkt het?

Voor de VO-docenten die deelnemen aan de Dag van de Franse taal worden de dictees van niveau A1, A2, B1, B2 en C1 beschikbaar gesteld via de Nederlandstalige website van TV5MONDE vanaf 1 november. Het gaat hier om één mp3-bestand per niveau + de bijbehorende tekst in Word ter controle.

Winactie

De participerende docenten kunnen tot 30 november de naam (per niveau) van de beste leerling opsturen naar TV5MONDE en onder de beste leerlingen van Nederland worden 10 TV5MONDE-schoolpakketten verloot.

Belangrijke links

Om samen te werken met plaatselijke alliances voor het vak Frans of om meer te weten te komen over hun activiteiten, klik dan hier. Er is altijd wel een alliance in de buurt.

Klik hier voor de Nederlandstalige website van TV5MONDE voor informatie over de programmering, interessante blogs en in november: het dictee TV5MONDE.