Filmactie Pathé bioscopen

 

Pathé is een van oorsprong Frans bedrijf dat in 1896 werd opgericht en dit wordt gevierd met iedereen die van de Franse taal houdt! Films zijn namelijk een fantastische manier om een jong publiek meer kennis en inzicht te geven in de Franse taal en cultuur. Op 8 november organiseert Pathé bioscopen daarom vertoningen van de Franse film À bras ouverts in het hele land. Het is een hilarische film die goed in de smaak valt bij jongeren. Kom daarom met uw klas naar een bioscoop bij u in de buurt!

De film

De schrijver Jean-Etienne Fougerole spoort in zijn nieuwe boek ‘Met Open Armen’ het Franse volk aan om mensen in nood te helpen. Wanneer hij zijn boek promoot tijdens een talkshow daagt zijn tegenstander hem uit om zelf het goede voorbeeld te geven. Uit angst om zijn goede imago kwijt te raken neemt Fougerole de uitdaging aan. Maar nog dezelfde avond gaat de bel en staat er een zigeunerfamilie voor de deur. Om zijn imago in stand te houden neemt hij de familie in huis. De opvattingen van Fougerole worden hierbij tot het uiterste op de proef gesteld en dit zorgt voor hilarische situaties!

À bras ouverts is een erg komische film die goed in de smaak valt bij jongeren (bekijk de trailer). Leerlingen beleven met deze film gegarandeerd een fantastische middag!

 

Praktische informatie

Tijd: 8 november 2018 om 14:00 uur of een ander tijdstip op aanvraag

Plaats: Pathé bioscopen in Amersfoort, Amsterdam (Pathé Arena), Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam (Pathé De Kuip), Tilburg, Utrecht (Leidsche Rijn) en Zwolle

Taal: Frans met Nederlandse ondertiteling
Ticketprijs: €7,- per leerling voor de middagsessie of €6,- in de ochtend (afname minimaal 35 tickets). De CJP Cultuurkaart kan hiervoor worden ingezet.

Kaartverkoop: via school@pathe.nl, via weborder of aan de kassa. Let op: tickets voor dit tarief zijn niet op de website van Pathé bioscopen te koop.