Filmactie Pathé bioscopen

 

Pathé is een van oorsprong Frans bedrijf dat in 1896 werd opgericht en dit wordt gevierd met iedereen die van de Franse taal houdt! Films zijn namelijk een fantastische manier om een jong publiek meer kennis en inzicht te geven in de Franse taal en cultuur. Op 9 november organiseert Pathé bioscopen daarom vertoningen van de Franse film C’est La Vie in het hele land. Het gaat hierbij om een speciale voorpremière van deze film die eigenlijk pas op 16 november uitkomt. Kom met uw klas naar een bioscoop bij u in de buurt!

De film

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e-eeuws kasteel. Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig. Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest?

C’est La Vie is een erg leuke film van de makers van de zeer succesvolle Franse films Intouchables en Samba (bekijk de trailer). Leerlingen beleven met deze film gegarandeerd een fantastische middag!

Praktische informatie

Tijd: 9 november 2017 om 14:00 uur of in de ochtend op aanvraag

Plaats: Pathé bioscopen in Amersfoort, Amsterdam (Pathé Arena), Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam (Pathé De Kuip), Tilburg, Utrecht (Cinemec Utrecht) en Zwolle

Taal: Frans met Nederlandse ondertiteling
Ticketprijs: €7,- per leerling voor de middagsessie of €5,-  in de ochtend (afname minimaal 35 tickets). De CJP Cultuurkaart kan hiervoor worden ingezet.

Kaartverkoop: via school@pathe.nl, via weborder of aan de kassa. Let op: tickets voor dit tarief zijn niet op de website van Pathé bioscopen te koop.

Kijk voor meer info over deze actie op www.pathe.nl/dagvandefransetaal