Franse les voor de allerjongsten met TV5Monde

De missie van de zender TV5MONDE is om cultuur en betrouwbare en geverifieerde informatie bij haar kijkers te brengen. De Franstalige zender streeft ernaar programma’s uit te zenden die inspireren en onderwijzen, wat ons brengt bij de tweede belangrijke missie: het leren en doceren van de Franse taal. 

Dit jaar ligt de focus van de Dag van de Franse taal ook op Franse les voor de allerjongsten. Op de docentenwebsite enseigner.tv5monde.com heeft TV5MONDE een speciale pagina met ‘fiches pédagoqiques’ voor docenten die lesgeven aan kinderen in de leeftijd 3-11.

Er is keuze voor verschillende thema’s en er kan een selectie worden gemaakt op leeftijd (‘public’). Wilt u meer te weten komen? Klik dan op deze link.

.

TV5MONDE beschikt ook over een online platform waar jeugdprogramma’s kunnen worden bekeken, genaamd TIVI5MONDE PLUS, te bezoeken op www.tivi5mondeplus.com. De educatieve afdeling van TV5MONDE in Parijs heeft een speciale handleiding samengesteld (le kit “1, 2, 3, Tivi5monde) waarin tips te vinden zijn hoe de programma’s op dit platform gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van het leren van de Franse taal op jonge leeftijd. Meer info, klik hier.

tv5