Winactie Levende Talen

 

Het thema van de Dag van de Franse Taal is Fêtons la francophonie! Voor de winactie van dit jaar daagt de sectie Frans van Levende Talen u daarom uit om met uw leerlingen ‘un tableau vivant francophone’ te maken.

Op en rond de Dag van de Franse taal kiest u met uw leerlingen een francofoon land en proberen de leerlingen hierover zoveel mogelijk te weten te komen. Denk hierbij aan de inwoners, muziek, gebruiken, clichés, eten enzovoorts. Vervolgens presenteren ze het land via een ‘tableau vivant’ van de hele klas.

Spelregels

  • Kies één francofoon land. We willen de leerlingen uitdagen om verder te denken dan Frankrijk, dus alle francofone landen op Frankrijk na zijn toegestaan.
  • Vervolgens maakt u met de klas een foto waarop het land uitgebeeld wordt via een ‘tableau vivant’.
  • Selecteer per klas maximaal één foto om in te zenden.
  • Mail deze foto (als .jpg bestand) uiterlijk 23 november naar levendetalensectiefrans@gmail.com. Vermeld hierbij de klas, de school en de contactpersoon.
  • Wij delen alle inzendingen via onze social media. Nodig zoveel mogelijk mensen uit om uw inzending te liken, dan maken uw leerlingen meer kans om te winnen.
  • Een vakjury van Levende Talen kiest de winnaar uit de inzendingen.

Uitslag 

Het meest creatieve en herkenbare ‘tableau vivant francophone’ wint bioscooptickets voor de hele klas! De tweede en derde prijs krijgen een traktatie voor de hele klas. De winnaar wordt begin december bekendgemaakt door de jury van Levende Talen.