Winactie Voortgezet Onderwijs

Ieder jaar organiseert de Vereniging Levende Talen-sectie Frans een winactie speciaal voor de Dag van de Franse Taal.

Dit jaar is het thema van de Dag van de Franse Taal ‘Les images francophones’. Voor onze winactie daagt de sectie Frans van Levende Talen u daarom uit om met uw leerlingen op originele wijze een ‘image francophone’te presenteren. 

Spelregels 2021

  • Laat de leerlingen een ‘image francophone’ presenteren, bijvoorbeeld een sprookje, een stripverhaal, een beeldend werk of een francofone film(bewerking).  
  • De leerlingen kiezen zelf de presentatievorm, zorg voor een origineel en creatief eindproduct. 
  • Selecteer per klas maximaal één product om in te zenden.
  • Mail het product uiterlijk 26 november naar levendetalensectiefrans@gmail.com. Vermeld hierbij de klas en het aantal leerlingen, de school en de contactpersoon.
  • Wij delen alle inzendingen via onze social media. De eindproducten kunnen eventueel ook voor andere promotiedoeleinden gebruikt worden. 
  • Een vakjury van Levende Talen kiest de winnaars uit de inzendingen. De meest creatieve en originele inzending wint bioscooptickets voor de hele klas! De tweede en derde prijs krijgen een traktatie voor de hele klas. 

Uitslag 

En de WINNAARS 2021 zijn…… 1e prijs: Junior College te Julianadorp met het beeldend werk ‘la langue française’ ; 2e prijs: Vario Onderwijsgroep te Flevoland met het stripverhaal ‘les légendes du Québec’ ; en de gedeelde 3e prijs gaat naar het Pieter Groen College Katwijk & het Staring College Lochem. Bravo à tous!