Cartes recettes

De Didactiekcommissie Frans van Levende Talen heeft voor de Dag van de Franse taal 2017 acht verschillende receptkaarten gemaakt die gebruikt kunnen worden om de volgende typisch Franse gerechten klaar te maken:

  • Soupe à l’oignon
  • Salade niçoise
  • Quiche lorraine
  • Tartiflette
  • Crêpes bretonnes
  • Mousse au chocolat
  • Tarte aux pommes normande
  • Clafoutis aux cerises

De kaarten zijn voorzien van een illustratie van het gerecht en het recept in eenvoudig Frans. Moeilijke woorden worden vertaald zodat de kaarten ook geschikt zijn voor onderbouwklassen.

De leerlingen bekijken eerst welke ingrediënten ze nodig hebben voor het gerecht en hoe het klaargemaakt moet worden. Vervolgens kunnen ze de gerechten op school of thuis maken. Een gezamenlijk moment om het gerecht te eten is altijd een feest in de les!

Klik hier om de receptkaarten te downloaden

NB: in het verlengde van dit project kunt u uw leerlingen uitdagen worden om zelf een receptkaart te ontwerpen van een francofoon land. Het is de bedoeling dat leerlingen in groepjes een ontwerp van een gerecht maken en daarnaast in het Frans of Nederlands aangeven welke ingrediënten er nodig zijn en hoe het gemaakt moet worden. 

Bon appétit!