uitgeverij-malmberg

Posterproject ‘La planète francophone’

Uitgeverij Malmberg heeft een grote poster laten ontwerpen rond verschillende sectoren waarin het Frans een belangrijke rol kan spelen: mode, kunst, sport, muziek, film en wetenschap. Op de poster zelf worden geen concrete personen, objecten of merken uitgebeeld; het is de bedoeling dat leerlingen dat gaan doen op de werkbladen die bij de poster gehangen kunnen worden. Klik op de afbeelding om de poster te downloaden. De werkbladen vindt u hier.

poster

Opdrachten op alle niveau’s en rond verschillende thema’s 

Onderstaande opdrachten bestrijken verschillende thema’s, die zijn toegespitst op de doelgroep. Ze zijn bedoeld voor ongeveer 20-30 minuten lestijd. Bij iedere opdracht is een leerling- en een docentenbestand beschikbaar. De opdrachten gaan over de volgende onderwerpen:

1 vmbo-havo-vwo: La meringaie (gastronomie)     
2 vmbo-havo-vwo: Ma vie de Courgette (cinéma)    
3 vmbo: Le salon du chocolat (gastronomie)  
3 havo-vwo: Paris Games Week (jeux vidéo)     
4 havo-vwo: Paris Games Week (jeux vidéo)      
5 vwo: Un an après (la réouverture du Bataclan) 

Klik hier om alle docent- en leerlingbladen te downloaden.

Voor 3HV t/m 5V: kruiswoordpuzzel rond het thema Fêtons la francophonie! 

De opdrachten gaan over recente gebeurtenissen en bekende personen en uit de Franstalige wereld. Beschikbaar op verschillende niveaus (van 3HV t/m 5V). Klik hier om de verschillende leerling- en docentbladen te downloaden.

Bovenbouw havo-vwo: over de toekomst van de Franse taal

Deze opdrachten zijn bedoeld voor de bovenbouw van havo en vwo en gaan over de toekomst van de Franse taal. Klik hier om de docentenhandleiding, leerlingbladen en antwoordvellen te downloaden.