Cursus Frans voor de basisschool

Bonjour! Ça va? Groeten in het Frans

Dit is les 1 van de cursus Frans voor de basisschool (groep 7 en 8): een vrolijke cursus vol muziek, filmpjes en spelletjes. Doe je mee?

Deze kant-en-klare les krijg je aangeboden door De Franse Juf en Juf Sandra van Franszelfsprekend, ter gelegenheid van de vijfde Dag van de Franse taal!

ERK-Niveau: A1.1 (beginner)
Activiteit: Spreek- en luistervaardigheid
Tijdsduur: 30 à 45 minuten per les

Lesdoelen (les 1):

  • groeten in het Frans
  • vertellen hoe het gaat
  • Franse gebaren gebruiken om te groeten
  • de Franse ‘neusklank’ uitspreken.


Hoe werkt het?

De totale cursus bestaat uit vijf kant-en-klare lessen, waarbij de kinderen ook leren: jezelf voorstellen (les 2), tellen tot 10 en je leeftijd vertellen (les 3), zeggen wat je leuk vindt (les 4) en een croissantje bestellen bij de bakker (les 5).

Je bepaalt als leerkracht zelf of je een losse les geeft of de hele cursus. Het leukste is als dat op of rond de Dag van de Franse taal is (8 november 2018), maar dat hoeft niet.

In het lesplan staat stap-voor-stap hoe je de Franse les kunt begeleiden. In het bijbehorende werkblad voor de leerling vind je eenvoudige (spreek- en luister-)oefeningen, muziek, filmpjes en woordenlijsten met uitspraak. Je hoeft als meester of juf dus maar een heel klein beetje Frans te spreken om deze lessen te kunnen geven.  

Het is heel eenvoudig! C’est simple comme bonjour! 

Doe mee aan de wedstrijd

Zoals je kunt zien in het lesplan en werkblad, nodigen we leerlingen in de eerste les uit een kort filmpje te maken over groeten in het Frans. Leerkrachten kunnen deze filmpjes inzenden via info@defransejuf.nl en de leukste zullen worden geplaatst op deze site en 0p www.DeFranseJuf.nl!

Lesmateriaal

Download hier het gratis materiaal voor les 1. De overige lessen worden in de loop van oktober 2018 toegevoegd.