Actuele opdrachten Malmberg

uitgeverij-malmbergUitgeverij Malmberg maakt regelmatig actuele opdrachten bij de lesmethode D’accord! In de week van de Dag van de Franse taal worden de opdrachten beschikbaar gesteld aan alle docenten die hieraan deelnemen. U kunt de opdrachten hieronder downloaden.

Actuele opdrachten november 2017

Kruiswoordpuzzel rond het thema Fêtons la francophonie! De opdrachten gaan over recente gebeurtenissen en bekende personen en uit de Franstalige wereld. Beschikbaar op verschillende niveaus (van 3HV t/m 5V). Klik hier om de verschillende leerling- en docentbladen te downloaden.

Actuele opdrachten november 2016

Deze opdrachten bestrijken verschillende thema’s, die zijn toegespitst op de doelgroep. Ze zijn bedoeld voor ongeveer 20-30 minuten lestijd. Bij iedere opdracht is een leerling- en een docentenbestand beschikbaar. De opdrachten gaan over de volgende onderwerpen:

1 vmbo-havo-vwo: La meringaie (gastronomie)     
2 vmbo-havo-vwo: Ma vie de Courgette (cinéma)    
3 vmbo: Le salon du chocolat (gastronomie)  
3 havo-vwo: Paris Games Week (jeux vidéo)     
4 havo-vwo: Paris Games Week (jeux vidéo)      
5 vwo: Un an après (la réouverture du Bataclan) 

Klik hier om alle docent- en leerlingbladen te downloaden.

Actuele opdrachten november 2015

Deze opdrachten zijn bedoeld voor de bovenbouw van havo en vwo en gaan over de toekomst van de Franse taal. Klik hier om de docentenhandleiding, leerlingbladen en antwoordvellen te downloaden.