Journée de la langue française aux Pays-Bas

In 2021 vieren we voor de 8e keer op honderden scholen de Dag van de Franse Taal. Doe ook mee!

Franstalig feest op basisscholen en middelbare scholen

Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in het teken staan van de Franstalige wereld. Niet alleen middelbare scholen, maar ook basisscholen zijn van harte welkom mee te doen!

Vaksecties Frans van zo’n tweederde van de middelbare scholen in Nederland organiseren deze dag workshops over Franse muziek, sport, cultuur, geschiedenis of gastronomie. Zij nodigen gasten uit voor lezingen en optredens. Collega’s van andere vakken dragen hun steentje bij aan vakoverstijgende thema-lessen. Ook op steeds meer basisscholen vinden op deze dag Franstalige activiteiten plaats, zoals een rollenspel bij de Franse bakker of een beginnerslesje Frans.

Franse muziek, slingers, stokbrood en heerlijke francofone gerechten… alles op school staat deze dag in het teken van de wereldwijde Francofonie.

De Ronde Tafel Frans (RTF) coördineert de acties en ondersteunt scholen door lesideeën en projectmateriaal ter beschikking te stellen. Ook zet zij landelijke acties op, zoals het Dictée TV5Monde / Alliance Française en de jaarlijkse winactie van de sectie Frans-Levende Talen. RTF is een samenwerkingsverband tussen Franse, Belgische en Nederlandse organisaties die tot doel hebben het belang van de Francofone talen en culturen te bevorderen.

Kijk voor projectmateriaal en lesactiviteiten in de menubalk bovenin en meld je school aan!