Journée de la langue française aux Pays-Bas | Dag van de Franse taal

Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt de Dag van de Franse taal in de Semaine de la Francophonie gehouden. Wel op donderdag en in 2024 is dat op 21 maart.

Het motto van de Dag van de Franse taal zal zijn: ‘Vive le sport, vive la francophonie!’ We hebben bewust gekozen voor dit motto omdat de Dag van de Franse taal niet alleen gaat over de Franse taal in Frankrijk maar eigenlijk breder: niet voor niets zal deze feestelijke dag voortaan plaatsvinden in de ’semaine de la francophonie’.

Op de Dag van de Franse taal kunnen scholen die deelnemen het programma altijd zelf invullen. Dit jaar is het thema breed: je kunt kiezen voor typisch Franse sporten zoals jeu de boules, pétanque of het WK rugby dat nu plaatsvindt en deze zomer vinden natuurlijk de Olympische Spelen in Parijs plaats. Maar wat zijn de sporten in andere Franstalige landen? Welke bekende sporters komen uit een Franstalig land? Je kunt er alle kanten mee op!

Hou de nieuwsbrief van de Sectie Frans van Levende Talen en de social media in de gaten!

Sinds de eerste editie werd de Dag van de Franse taal ondersteund door  TV5Monde en de Nederlandse educatieve uitgeverijen Malmberg,  Noordhoff en ThiemeMeulenhoff.