Dag van de Franse taal 2020

De Dag van de Franse taal - la Journée du français aux Pays-Bas - is een initiatief van de Ronde Tafel Frans. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van het Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c'est sympa, pratique, partout et pour tous!

Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in het teken staan van de Franse taal en cultuur. Dit jaar organiseren we een Corona-proof editie van dit Franse feest: géén officiële opening life, maar wel veel leuke lesideeën die we digitaal aanbieden voor in de klas of online-onderwijs.

Ook leerkrachten van basisscholen die op deze manier invulling willen geven aan het kerndoel Wereldburgerschap, zijn van harte welkom mee te doen. Lesideeën vind je in het menu onder het kopje 'Activiteiten 2020'.

Rendez-vous à tous le 12 novembre prochain! We zien je graag op 12 november!

ERVARINGEN

Door een schoolbrede Franse dag te organiseren hebben wij ons vak op kaart gezet en ervaren dat veel collega’s Frankrijk een warm hart toedragen. Het zelfvertrouwen van onze vakgroep is hierdoor toegenomen.
Yvonne Schoolmeesters, Valuascollege Venlo

Videoboodschap

Ambassadeurs

Sponsors Dag van de Franse taal