Winactie Levende Talen sectie Frans

Neem deel aan de Winactie 2022 met uw klas! In verband met het thema van dit jaar, daagt de sectie Frans van Levende Talen u uit om met uw leerlingen een monument africain te presenteren.

Laat uw leerlingen deze Powerpoint zien en vraag hen om een Afrikaans monument te kiezen en dit te presenteren met ‘texte & image’. Het ontwerp kan van alles zijn: een mooie ansichtkaart, een prachtige tekening of schilderij met Franse tekst, een infographic, een fiche en zelfs digitale ontwerpen zijn toegestaan. Je kunt het zo gek niet bedenken! Alors, soyons créatifs ! 

Spelregels

  • De leerlingen presenteren het ‘monument africain’ op originele wijze met ‘texte & image’. 
  • Kies per klas het beste eindproduct en zend dit in. 
  • Stuur het product uiterlijk 25 november naar Winactie Dag van de Franse Taal, Picushof 206, 5613 SE Eindhoven of mail het product naar levendetalensectiefrans@gmail.com. Vermeld hierbij de klas en het aantal leerlingen, de school en de contactpersoon.
  • Wij delen alle inzendingen via onze social media. De producten kunnen eventueel ook voor andere promotiedoeleinden gebruikt worden. Producten die wij per post ontvangen worden niet teruggestuurd. 
  • Een vakjury van Levende Talen kiest de winnaars uit de inzendingen. 

Uitslag 

De meest creatieve en originele inzending wint bioscooptickets voor de hele klas! De tweede en derde prijs krijgen een traktatie voor de hele klas. De winnaars worden begin december bekendgemaakt door de jury van Levende Talen.

Extra prijs! 

We hebben dit jaar een extra winactie bedacht waarbij een groepje leerlingen (maximaal zes) ook bioscooptickets kan winnen! Motiveer uw klas om promotiefilmpjes te maken waarin zij het vak Frans promoten en goede redenen noemen om Frans te kiezen. De filmpjes mogen maximaal 1 minuut lang zijn en moeten op YouTube worden geplaatst met als beschrijving ‘Kies Frans!’ en de naam van uw school. Voor deze winactie gelden dezelfde spelregels als hierboven. 

Bonne chance à tous !