Uitslag winacties Levende Talen 2021

I. WINACTIE VOORTGEZET ONDERWIJS

Ook dit jaar organiseerde de sectie Frans van Levende Talen een winactie voor de Dag van de Franse Taal. Leerlingen werden uitgenodigd om op originele wijze een ‘image francophone’ te presenteren. De meest creatieve en originele inzending wint bioscooptickets voor de hele klas! De tweede en derde prijs krijgen een traktatie voor de hele klas.

1e prijs: Junior College te Julianadorp

Beeldend werk ‘la langue française’ van Junior College Julianadorp.

2e prijs: Vario Onderwijsgroep te Flevoland

Stripverhaal ‘les légendes du Québec’ van Vario Onderwijsgroep (zie ook Youtube).

Gedeelde 3e prijs:

Pieter Groen Katwijk & Staring College Lochem


II. WINACTIE PRIMAIR ONDERWIJS

Voor het derde jaar heeft Levende Talen/Platform Vroeg Frans ook een winactie georganiseerd voor het PO: ‘Mijn leukste Franse les op de basisschool’. De winnaar is:

1e prijs: OBS De Dissel Ruinerwold

Franse activiteiten van Juf Roelien op OBS De Dissel Ruinerwold.

Leerkracht Roelien Tissingh van OBS De Dissel heeft op de Dag van de Franse Taal een scala aan Franse activiteiten georganiseerd in haar groep 6. Ze maakte voor haar leerlingen een werkboekje met Franse spelletjes, opdrachten met Franse leenwoorden, een lesje tellen in het Frans, muziek en zelfs een proeverijtje met macarons, kaas, druivensap én escargots. Via haar Instagram-account instagram.com/jufroelien deelde ze haar lesideeën en maakte zo collega’s binnen en buiten haar school enthousiast voor de Dag van de Franse Taal. Van harte gefeliciteerd, Roelien! Veel plezier met het stripboekenpakket van Lucky Luke en Asterix en Obelix (in zowel Nederlands als Frans), aangeboden door uitgeverij Practicum Educatief Media.

Overige prijswinnaars

Er zijn nog meer docenten in de prijzen gevallen: Merel Hollander voor haar gastlessen op Daltonschool Rijnsweerd Utrecht en José Buijs op OBS De Wending in Roosendaal én Margreet Kingma, leerkracht groep 8 op CBS De Ontdekking in Kampen. Merel, José en Margreet ontvangen een boekenbon van 25 euro van Practicum Educatief Media.