Lara Melse

“Mijn motivatie om de Franse taal te leren is ontstaan omdat ik het belangrijk vind om met mijn collega’s in het veld te kunnen communiceren in een taal waar zij zich comfortabel bij voelen. Voor mijn werk bij War Child kom ik regelmatig in Franstalige landen zoals Congo en Burundi. Ik volg daarom wekelijks Franse les. Dit werkt voor mij heel goed, omdat ik vanwege mijn werk vaak op reis ben en door de online lessen niet verbonden ben aan één plek. Hoewel ik het in het begin nog erg spannend vond om Frans te praten met collega’s, haal ik er dankzij de lessen nu veel plezier uit en voel ik me comfortabel om nu ook met mijn collega’s te oefenen in vergaderingen, tijdens de lunch en via Skype!”

Lara heeft voor haar werk bij War Child anderhalf jaar in Libanon gezeten en werkt sinds november 2018 in het hoofdkantoor in Amsterdam. Hier werkt zij nauw samen met de landenkantoren in de Afrikaregio en bezoekt zij als Grant Management Specialist Afrika regelmatig War Child’s programma’s in Afrika.

War Child zet zich in voor kinderen die getroffen zijn door oorlogsconflicten en biedt psychosociale hulp, educatie en kinderbescherming aan deze kinderen om hun vertrouwen in zichzelf en hun omgeving te herwinnen.