Franse les voor de allerjongsten met TV5Monde

De missie van de zender TV5MONDE is om cultuur en betrouwbare en geverifieerde informatie bij haar kijkers te brengen. De Franstalige zender streeft ernaar programma’s uit te zenden die inspireren en onderwijzen, wat ons brengt bij de tweede belangrijke missie: het leren en doceren van de Franse taal. 

Ook voor de allerjongsten heeft TV5MONDE materiaal ontwikkeld. Op de docentenwebsite enseigner.tv5monde.com vindt u een speciale pagina met ‘fiches pédagoqiques’ voor docenten die lesgeven aan kinderen in de leeftijd 3-11.

Er is keuze voor verschillende thema’s en er kan een selectie worden gemaakt op leeftijd (‘public’). Genoeg materiaal om de culturen van Franstalig Afrika in de klas te halen en ermee de dag van de Franse taal 2022 te vieren! Wilt u meer te weten komen? Klik dan op deze link.

Verder beschikt TV5MONDE over een online platform waar jeugdprogramma’s kunnen worden bekeken, genaamd TIVI5MONDE PLUS, te bezoeken op www.tivi5mondeplus.com. De educatieve afdeling van TV5MONDE in Parijs heeft een speciale handleiding samengesteld (le kit “1, 2, 3, Tivi5monde) waarin tips te vinden zijn hoe de programma’s op dit platform gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van het leren van de Franse taal op jonge leeftijd. Meer info, klik hier.