Uitslag Levende Talen ansichtkaartenproject

De winnaars van het ansichtkaartenproject zijn bekend. De sectie Frans van Levende Talen ontving meer dan 1000 francofone ansichtkaarten! Vanwege de vele inzendingen heeft de jury besloten om niet één, maar drie prijzen uit te reiken! De winnaar van de 1e prijs krijgt bioscoopkaartjes voor de hele klas en van de 2e en 3e prijs winnen de makers van de kaart bioscooptickets. 

De winnaars

img_20161217_21145201

1er prix:  PCC Het Lyceum Alkmaar
Naomi Zut, ‘Salutations du Mali’ ??

img_20161217_21195601

2me prix: Christelijk Gymnasium Utrecht
Lucas Notschaele, Jonas van Leeuwen en Tom Houpst, ‘Bonjour de Monaco’ ??

img_20161217_21232502

3me prix: Kaj Munk College Hoofddorp
Enna Basic en Anne-Lotte Landheer, ‘La Belgique’ ??

Juryrapport 

De jury was onder de indruk van de vele inzendingen en de enorme creativiteit van de leerlingen. De francofonie werd op prachtige manieren tot uitdrukking gebracht en ook het niveau van het Frans was hoog.

De kaart ‘Salutations du Mali’ is prachtig geverfd, draagt een warme sfeer uit en zou zo afgedrukt kunnen worden als ansichtkaart. Ook de Franse tekst sloot goed aan bij het niveau van een 3 havo-leerling. 

De kaart ‘Bonjour de Monaco’ is een mooi, zonnig aquarel met een zeer goede tekst en van de kaart ‘La Belgique’ vinden we de interpretatie van de francofonie erg sterk. 

De sectie Frans van Levende Talen feliciteert de winnaars en bedankt alle scholen voor hun inzending. We hopen dat het project nog vaak herhaald wordt in de klas!