Gastsprekers

PTijdens de Dag van de Franse taal kunt u gebruik maken van een ruim aanbod aan gastdocenten. De Ronde Tafel Franse beschikt over een netwerk van mensen die in hun dagelijks leven en beroep veel met het Frans in aanraking komen. U kunt hen uitnodigen om een presentatie, workshop of optreden te komen geven. Hieronder vindt u een kleine greep uit de mogelijkheden:

Verschillende organisaties bieden aantrekkelijke workshops aan op het gebied van vertalen, theater of muziek. Ook hebben we contactgegevens van muzikanten die u kunt boeken voor een Franstalig optreden op uw school.

De Franstalige gemeenschap in Nederland draagt ook een steentje bij, in de vorm van workshops over cultuurverschillen tussen Fransen en Nederlanders of over de muziek van Stromae.

Erg aansprekend zijn de ervaringsverhalen van bekende Nederlanders die in hun carrière veel met Frankrijk te maken hebben. Zo kan ex-wielrenner Jan Janssen geweldig leuk vertellen over zijn ervaringen in de Tour de France:

 

Om de contactgegevens van de gastdocenten en muzikanten te verkrijgen, kunt u zich aanmelden als deelnemer van de Dag van de Franse taal.