Dictée TV5Monde

TV5MONDE ontwikkelt sinds 20 jaar een gratis en interactieve lesmethode om de Franse taal te leren en te doceren (zie enseigner.tv5monde.com). Een van de middelen die docenten kunnen inzetten in de klas is La dictée d’Archibald.

In het kader van de Dag van de Franse taal heeft TV5MONDE op verzoek van de Alliance Française des Pays-Bas een serie dictees ontwikkeld voor de ERK-niveaus A1 t/m C1. Deze worden door lokale alliances ingezet als landelijke dicteewedstrijd ter ere van de Dag van de Franse taal. Deze dictees kunnen ook op middelbare scholen en in het hoger onderwijs gebruikt worden.  Hoe werkt het?

De VO-docenten die het dictee graag willen inzetten tijdens de Dag van de Franse taal kunnen zich nu al inschrijven bij de vertegenwoordiger van TV5MONDE in Nederland. Aanvullende informatie kunt u ook terugvinden vanaf begin november op de Nederlandstalige website van TV5MONDE: europe.tv5monde.com. Klik hier voor de contactgegevens van TV5MONDE in Nederland.

Belangrijke links

Om samen te werken met plaatselijke alliances voor het vak Frans of om meer te weten te komen over hun activiteiten, klik dan hier. Er is altijd wel een alliance in de buurt.

Klik hier voor de Nederlandstalige website van TV5MONDE voor informatie over de programmering, interessante blogs en in november: het dictee TV5MONDE.